Tom Vac Chair. Design: Ron Arad 199

Ron Arad (fødd …) kjem frå Tel Aviv, Israel. Han gjekk på Bezalel Academy of Art and Design in Jerusalem between 1971–73 og var knytt til Architectural Association in London from 1974–79. I 1989, grunnla han Arad Associates, eit arkitektur og designfirma I London.

Karrieren opna med å gi form til Rover-stolen. Han var leiar for designprodukt-avdelinga ved Royal College of Art frå 1997 to 2009. I 1994 designa han bokhylla Bookworm, som vart sett I produksjon av det italienske selskapet Kartell. In 2005, teikna han lysestakar for Swarovski krystall som kan vise tekstmeldingar som er sendt til den ved hjelp av led-diodar] Han teikna også bord som kunne klatre i veggen i staden for å stå i midten av eit rom. Arads arbeid er ofte ygd i hans yndlingsmedium, som er stål.

In 2008 he designa han Bauhaus Museum in Tel Aviv. Han teikna parfymeflaske for Kenzo. Han har også planlagt Designmuseet Holon saman med Bruno Asa, som vart opna I Israel I 2010. In 2010, byrja Arad eit samarbeid med New Eye i London om eit brilleprogram. Arads installasjon “720 Degrees” opna I skulpturhagen til Israel Museum Installasjonen er samansett av 5.600 silikon-stavar som formar ein sirkel 26 fot over hagen.