Selene. Design: Vico Magistretti 19

Vico Magistretti (1920 - 2006) italiensk industridesignar, kjend som møbeldesignar og arkitekt.

Historikk: Han gjekk ut av Politecnico di Milano University i 1945 og vart ein disippel under Ernesto Nathan Rogers. Han arbeidde først med urban design i Milano. I 1950-åra gjekk han over til masseprodusert møbeldesign og lampar. Nokre av dei vart utstilte på museum. Han arbeidde for produsentar Artemide, Cassina, De Padova, Flou, Fritz Hansen, Kartell og Schiffini

.Arbeida til Magistretti har vore vist I dei viktigaste internasjonale musea I Europe, USA, and Japan. Nokre har også blitt ein del av permanente samlingar som i MoMa. Han tok imot ei rekkje utmerkingar: Gullmedalje på Triennialen I 1951, Grand Prix på Triennialen I 1954, to Compasso d'Oro prisar I 1967 og1979 og gullmedalje frå Chartered Society of Industrial Artists & Designers in 1986.

Vico Magistetti har vore honorær medlem og gjesteprofessor ved London Royal College of Arts and has undervist på Domus-akademiet I Milano. Han har også blitt nominert til kongeleg industridesignar av the Royal Society of Arts I Storbritannia.