Knotted Chair. Design: Marcel Wande

Marcel Wanders (fødd 1963), nederlandsk designer, fødd og oppvaksen I Boxtel I Nederland . Han gjekk ut av Arntheim-instituttet I 1988 etter å ha vore innom Design-akademiet I Eindhoven. Han fekk først internasjonal ros for sin “Knotted Chair”, produsert av det nederlandske designmerket Droog i 1996. Denne er no ein del av den permanente utstillinga i Museum of Modern Art i New York.

Han designer for Alessi, B&B Italia, Bisazza, Poliform, Moroso, Flos, Boffi, Cappellini, Droog og Moooi. Moooi vart grunnlagt I 2000, and Wanders er art director and deleigar.Wanders er kandidat for ei rekkje designprisar, inkludert Rotterdam Design Prize (som han har vore nominert til fleire gongar), og Kho Liang Ie Prize. Han har førelest ved San Francisco Museum of Modern Art, Limn, the Design Academy, Nike, IDFA, FutureDesignDays og han har undervist ved mange av dei mest prestisjefylte designakademia i landet. Han var også redaktør for 2005 International Design Yearbook. I 2008 kalla Fast Company han sin 'Master of Design' .