Bocca. Design: Studio 65 1970

Studio 65 and partners er eit internasjonalt arkitektkontor som arbeider både med arkitektur og designprosjekt. Dei har hovudkvarter i Turin, Italia og har kontor I Jeddah, Riyad, Bali, Beijing og Abu Dhabi. Studio 65 rosar seg av tett samarbeid med klienten og eit stort team av arkitektar og spesialistar.

Historie: Studioet vart grunnlagt i 1965 i Turin, Italia av Franco Audrito. Studio 65 har motteke ei rekkje internasjonale prisar, blant anna AGA KHAN-prisen for Arkitektur. Den første nominasjonen fekk dei i 1980 for bustadområdet til den arabiske avdelinga av Chevron   Dariyah, Riyadh (prosjektering og bygging). Den andre kom i 2001 for Yanbu sementkompani YCC. Dette prosjektet inkluderer eit boområde for 2000 tilsette med skular, restaurantar, hotell og kommunale bygningar.

Mest kjend blant designmøblane frå Studio 65 er Bocca-sofaen, Capital og armstolane Green Apple. Desse møblane er permanent utstilte på Museum of Modern Art, New York and at the VITRA Design museum, Weil am Rhine, Germany og elles I Wien, Paris (Polenages) Milano (Triennale).